Shadow

Måter å holde seg flåttfri i sommer


Sommeren, sesongen for fotturer og camping, er elsket og etterlengtet av alle i USA. Dessverre bringer morsomme dager og eventyrlige utflukter flått. Blacklegged flått, eller hjort flått, skaper stor bekymring i Texas fordi de kan forårsake borreliose. Flåttbitt bærer på sykdommer som Rocky Mountain-flekkfeber, menneskelig anaplasmose, tularemi og rickettsiose. Vanlige symptomer inkluderer rødt utslett, utslett over hele kroppen eller feber. Søk lege umiddelbart etter et flåttbitt, selv om du ikke har noen symptomer.

Forebygging er det beste alternativet for å unngå infeksjon fra flåttbitt. Flåttavstøtende midler kan beskytte de som planlegger utendørsaktiviteter. Mange plantevernmidler og flåttmidler, inkludert naturlige og syntetiske, kan kjøpes basert på naturlige ingredienser.

Her er noen måter å frastøte flått i utgangspunktet:

  • Mange landskapsplanter har anti-flåttegenskaper; disse insektene kan ikke tolerere lukten, teksturen og oljene til planter. Urter som hvitløk, salvie, mynte, lavendel, bjørnebær, rosmarin og calendula frastøter effektivt flått. Disse plantene kan brukes til landskapsforming av grenser rundt gangveier, kjæledyrstier, terrasser og til og med vinduskarmer for å holde flått unna.
  • Hjort og mus er flåttbærende dyr. Sørg for å iverksette tiltak for å motvirke deres besøk til hjemmene dine. Plant buskene som rådyr ikke liker å spise, bruk skikkelige, solide gjerder for å holde dem ute, og ryd ut søppelet daglig for å forhindre at mus invaderer hjemmene dine. Sørg i tillegg for å rengjøre fuglebrettene. Lag gode feller og andre barrierer for å holde disse bærerne utenfor hagen din.
  • Flått trives i fuktige, skyggefulle områder, så unngå overgrodde planter og høyt gress som er ideelle for disse insektene. Trimming av gress og andre planter vil holde flått ute av hagen din. Flått hater å bo i solrike, velstelte plener. Cedar chips for mulch kan motvirke flått fordi sedertre oljer er naturlige flått repellanter; bruk dem i hagen din.
  • Du kan velge noen fugler som gladelig lever av flått. Ville fugler, spesielt jay, robins og bluebirds, er glade i å gumle på disse insektene. Høns, ender, gjess, kalkuner og perlehøns spiser flått og bidrar til å holde hagen flåttfri. En annen måte å avverge disse uønskede inntrengerne på er å spraye et plantevernmiddel som inneholder bifentrin, et sterkt flåttkjemikalie, rundt omkretsen av hagen din. Du kan velge en naturlig spray som Wondercide, et plantebasert middel som ikke utgjør noen risiko for kjæledyr, planter eller små barn. Den er laget av eteriske oljer av sedertre.
  • Å bruke løse klær som dekker huden mens du går eller ute kan bidra til å forhindre at flått fester seg til klærne dine. Lyse klær kan lett oppdage flått hvis du har dem på klærne og du kan fjerne dem raskt. Sjekk hele kroppen for flått etter enhver utendørsaktivitet. Se under armene, i og rundt ørene, bak knærne, i håret og kroppsbehåringen. Hold hundene dine rene også.
  • Naturlige oljer fra rosmarin, sedertre, sitron, peppermynte og andre er giftige for flått. Disse hjemmelagde avstøtende oppskriftene bør inkluderes i sprayen for å avvise flått.

For profesjonell hjelp, prøv å ringe Nøyaktig skadedyrbekjempelse For den beste skadedyrkontrolltjenester i san antonio