Shadow

5 hjelpemidler som kan forbedre kjøkkenet ditt


Du har en travel dag foran deg. Du vil lage middag til familien, men du må også gjøre barna klare til fotballtrening, fullføre den ukentlige gjøremålslisten på jobben, og få tid til treningsstudioet før du drar hjem for å ta det igjen. eller to timers søvn før du drar. stå opp igjen for å komme tilbake på jobb. Hvordan får du plass til alt? Hvis det bare var noen magiske gadgets som ville gjøre hver oppgave enklere.

Heldigvis finnes det! De riktige kjøkkenverktøyene kan halvere forberedelsestiden og gi mer tid til det som virkelig betyr noe: å nyte familien og slappe av i sinnet og kroppen. Her er 5 hjelpemidler som vil gjøre livet ditt enklere:

1. En foodprosessor

En foodprosessor er et must for ethvert kjøkken. Det vil gjøre forberedelsesoppgavene dine mye enklere – og til og med spare deg for penger. Du kan lage dine egne brødsmuler, skjære grønnsaker i skiver, lage pesto eller salsa, hakke urter, til og med lage hjemmelaget brøddeig. Du kan til og med lage dine egne smoothies med et blendertilbehør! Matprosessorer er ekstremt allsidige, men de har sine begrensninger.

Hvis du er ute etter å lage deig eller hakke mye grønnsaker, er kanskje ikke en foodprosessor det beste valget. En blender er det beste alternativet for denne typen oppgaver. Det finnes to typer matprosessorer: ståmiksere og håndmiksere. Stativmiksere er større og mer effektive for store jobber, men håndprosessorer er best for mindre jobber. Uansett hvilken type du velger, sørg for at den har en sterk motor. Du vil ikke at det skal brenne seg mens du lager salsaen!

2. Vannfiltre til benkeplater

Et bordvannfilter er en enkel, men effektiv måte å rense drikkevannet på. Bordmodeller er små og lette, så de kan enkelt flyttes fra ett sted til et annet. De bruker vanligvis et karbon- eller keramisk filter for å fjerne forurensninger som bakterier og sedimenter fra vannet. De er også i stand til å fjerne fluor og andre mineraler som kan lekke ut i vannet.

Du kan også kjøpe et bordvannfilter med in-line filter som kan festes til kranen din. Denne typen filter er dyrere, men vil vare lenger og er lettere å rengjøre enn andre typer filtre.

3. En øyeblikkelig pott

En trykkoker er en trykkoker som har blitt veldig populær de siste årene. Men hva kan en trykkoker gjøre som en vanlig gammel komfyr ikke kan? Mye, faktisk! Du kan bruke en Instant Pot til å lage gammeldagse trykkkokte retter som refried bønner, men du kan også bruke den til å steke mat, dampe mat, lage yoghurt og til og med lage søtsaker! Det er i utgangspunktet en one-stop shop for dine kjøkkenbehov.

Det beste med en Instant Pot er dens allsidighet. Du kan bruke den som trykkoker, saktekoker, stekepanne og til og med som yoghurtmaskin. Du kan også bruke den til å lage alle slags ting, som beinbuljong, hardkokte egg, havregryn og til og med desserter som rispudding. Alt du trenger å gjøre er å endre innstillingene!

4. En elektrisk dampbåt

Hvis du prøver å spise flere grønnsaker, men du sliter med å få dem på tallerkenen din fordi de tar så lang tid å tilberede, er en elektrisk dampkoker akkurat apparatet for deg. Du kan lage et komplett grønnsaksmåltid på mindre enn 10 minutter! Tilsett litt ris, bønner eller andre korn på tallerkenen din, og du får et godt balansert måltid på kort tid.

Elektriske dampere er enkle å bruke. Bare tilsett vann og grønnsakene dine (eller annen mat, for eksempel fisk eller tofu) til dampkokeren og slå den på. Du kan tilsette smak til maten ved å tilsette urter i vann. Og rengjøring av dampkokeren er like enkelt som å slå den av og tømme vannet. Ingen rengjøring nødvendig!

5. En trykkoker

En trykkoker er et godt valg hvis du vil lage mye mat på en gang, men ikke har mye tid til å gjøre det. En trykkoker kan tilberede mat opptil 70 % raskere enn andre tilberedningsmetoder. Når du har fått teknikken nede, kan du lage en stor porsjon mat og spise den gjennom uken. Du kan bruke en trykkoker til å lage alt fra ris og bønner til supper, gryteretter og til og med desserter.