Shadow

Hva er det beste vannet for planter: kran, flaske, regn?


Potteplanter er et fantastisk tillegg til ethvert hjem. Ikke bare er de fantastiske å se på, de gir liv til et roms innredning og kan til og med forbedre den generelle luftkvaliteten. Men å ta vare på potteplanter er litt mer komplisert enn folk tror. De er følsomme for miljøfaktorer som sollys, temperatur og mengden vann de mottar. Faktisk selv små detaljer Virksomhet vannet som brukes kan påvirke helsen til plantene dine. Slik finner du ut hva det er det beste vannet for planter – og hvordan holde grøntområdet blomstrende lenge:

Hvilken type vann er best?
Så hva er det det beste vannet for planter i huset ditt? Mens de fleste fyller vannkannene med vann fra springen, er dette kanskje ikke den beste typen for å holde plantene dine sunne. I stedet bør huseiere bruke regn-, brønn- eller flaskevann. Hvorfor? Det handler om hva som er i vannet – regn, brønn og flaskevann er de reneste alternativene. Men husk at å bruke flaskevann for å holde plantene dine sunne kan være sløsing med penger og verdifulle naturressurser. Din beste innsats? Opphopning av regnvann eller smeltet snø.

Unngå hardt vann
Bor du i et område med hardt vann, er det enda viktigere å ikke bruke vann fra springen. Hardt vann inneholder ekstra mineraler som er skadelige for planter. Hvis du vil bruke vann fra springen, filtrer det først. Det er imidlertid viktig å merke seg at myknet vann kan være like ille – det inneholder noen ganger salt som kan påvirke helsen til planter og blomster.

Hvordan samle naturlig vann

Hvis det er regnvann det beste vannet for planter, hvordan samle det? Heldigvis er det relativt enkelt. For regn, bruk beholdere med store åpninger, for eksempel bokser eller store krukker. Sørg for at de er helt rene slik at de ikke bærer med seg forurensninger i vannet du samler opp. Så, når det begynner å regne, plasser dem på kanten av verandaen eller under en bekk. Når du er mett, legg dem inni, legg dem i en ren bolle og sett dem ut igjen for å samle mer.

Hvis du planlegger å bruke smeltet snø, er det viktig å sørge for at du samler den i områder der den ikke kan samle fortaussalt eller annet rusk. Hell snøen i rene beholdere, plasser den inni og la vannet smelte. Overfør deretter vannet til en beholder for lagring.

Betyr temperaturen noe?
Ja, temperaturen betyr noe når det kommer til vannet du bruker til potteplanter. Det skal ikke være kaldt eller varmt – romtemperatur er best. Hvis du bruker regn- eller snøvann, la det sitte inne i noen dager for å sikre at det har riktig temperatur.

Hva med å kutte avtaler?

Den typen pottevann du bruker til å kutte arrangementer er veldig viktig hvis du håper å forlenge levetiden til blomstene dine. Tvert imot er det veldig viktig Nei. bruk hardt vann. Hvis du bor i et område med hardt vann, bruk flaskevann eller annet filtrert vann og ikke glem å blande det med plantematløsningen blomsterhandleren ga deg.

ved hjelp av det beste vannet for planter kan hjelpe dine favorittblomster og potteplanter til å trives i hjemmet ditt hele året. undersøkelse Teleflora for fantastiske arrangementer og deilige potteplanter som kan gi mer liv til hjemmet ditt!