Shadow

De 8 vanligste feilene som boligselgere gjør


Boligselgere gjør ofte vanlige feil som kan koste dem tusenvis av dollar. Hvordan kan du unngå disse kostbare feilene? La oss lære!

For å selge hjemmet ditt med suksess, må du planlegge fremover. Å selge boligen er en kompleks prosess som krever mye forberedelse. Nøkkelen til et vellykket boligsalg er å forberede seg i god tid før oppføringen av eiendommen din.

Her er de åtte vanligste feilene boligselgere gjør. Å unngå disse feilene vil spare deg for tid og penger.

1. Unnlatelse av å anslå salgsprisen

Når kjøpere ser oppføringen din, vil de se prisen din som en markør for deres forventninger. Hvis prisen er for lav, kan de slås av av huset.

På den annen side, hvis du velger en pris som er for høy, kan det hende du ikke finner en kjøper og du vil mest sannsynlig tape penger på handelen. I de fleste markeder vil typisk pris for boliger i et gitt område og markedssegment ligge i midten.

Du må velge en realistisk og rettferdig pris fordi den vil påvirke den endelige salgsprisen på boligen din. Prisen på boligen din er bare én brikke i puslespillet, men det kan i stor grad påvirke utfallet av salget.

Hvis du velger feil pris, kan du ende opp med en oppføring som ikke selger eller kan ta veldig lang tid å selge. For å maksimere avkastningen må du velge en pris som lar den selge raskt samtidig som du maksimerer avkastningen på investeringen.

2. Ikke oppført hos eiendomsmegler

Det første trinnet i å selge boligen din er å legge den opp hos en eiendomsmegler. Å la en eiendomsmegler håndtere oppføringen og markedsføringsprosessen vil spare deg for tid og krefter.

Det er nyttig hvis du har en travel timeplan og ikke har tid til å markedsføre boligen din selv. Hvis du ønsker å selge boligen din, kan en eiendomsmegler hjelpe deg med å vurdere boligen din, gi veiledning om klargjøring av boligen din for salg og hjelpe deg med å finne potensielle kjøpere.

Hvis du velger å registrere deg hos en agent og gjøre oppføringen selv, kan du kaste bort tid og energi på oppføringsprosessen som kan brukes bedre andre steder.

3. Underestimering av salgskostnader

Boligselgere bør være klar over og være forberedt på kostnadene ved å selge boligen sin. Det er mange kostnader forbundet med å selge bolig.

Å ha et budsjett for disse kostnadene kan være nyttig slik at du ikke blir overrasket når de oppstår. En måte å unngå å være uforberedt på disse kostnadene er å kjenne budsjettet ditt for å selge boligen din før oppføring.

Hvis du begynner å planlegge tidlig, kan du enkelt kutte kostnadene ved å selge boligen ut av årsbudsjettet. Du bør også begynne å budsjettere for disse utgiftene så snart du bestemmer deg for å selge boligen din. Du kan spørre et familiemedlem, venn eller eiendomsmegler om hjelp med denne prosessen.

4. Ikke ta profesjonelle bilder

En profesjonell fotograf kan øke verdien av hjemmet ditt ved å lage høykvalitetsbilder av hjemmet ditt. Profesjonelle bilder kan utgjøre en stor forskjell i hvor mye boligen din selges for, fordi potensielle kjøpere vil kunne se eiendommen i et mer positivt lys.

Det er viktig å ha boligbilder av god kvalitet som selger for en høy pris. En profesjonell fotograf kan ta de beste bildene av hjemmet ditt, for eksempel arkitekturen eller landskapet, og gjøre dem til fokuspunktet for bildene.

Hvis du ikke har budsjett til å ansette en profesjonell fotograf, ta noen kunstneriske bilder med telefonen eller en venns DSLR-kamera. Det er greit i begynnelsen, men det vil ikke gi deg kvalitetsbildene du trenger for å presentere hjemmet ditt på best mulig måte.

5. Forbereder ikke på Sae

Et boligsalg innebærer mye arbeid. Å velge å ikke forberede seg på å selge boligen kan få alvorlige konsekvenser, som at boligen din har vært på markedet for lenge eller får et lavt tilbud.

Den beste måten å unngå hastverket når du skal selge boligen din, er å selge den raskt. Et godt planlagt salg vil minimere arbeidet du må gjøre og gi deg tid til å nyte fordelene ved et nytt hjem.

Hvis du velger å ikke forberede deg på salg av boligen din, kan du ende opp med å notere deg i et svært konkurranseutsatt marked, noe som betyr at det blir vanskelig å finne en kjøper.

6. Manglende utarbeidelse av tilbud

Ta deg tid til å sørge for at hjemmet ditt er i god stand før du legger det på markedet. Det er viktig å rydde, rydde og klargjøre huset slik at det er i best mulig stand.

Det er også viktig å holde huset så rent som mulig fordi det kan utgjøre en forskjell i det estetiske utseendet til hjemmet ditt.

7. Unnlatelse av å markedsføre hjemmet ditt

Det kan virke som sunn fornuft, men det viktigste markedsføringstrinnet i å selge boligen din er ikke det du tror det er. Det er vanskeligere å markedsføre boligen din enn det er å finne en kjøper.

Det beste stedet å begynne å lete etter en kjøper er med venner eller familiemedlemmer, og du kan finne en kjøper på den måten. Det er også viktig å huske at det er mange gratis måter å markedsføre boligen din på, for eksempel å legge ut på sosiale medier eller sende e-postpåminnelser til tidligere kjøpere.

8. Synspunkter på potensielle kjøpere

Når en potensiell kjøper kommer for å se på boligen din, er det viktig å huske å vise dem rundt og sørge for at de ser alt. Det er fristende å fokusere på å liste opp de beste delene av hjemmet ditt, men du må vise frem hele huset.

En kjøper må vite at han kan håndtere vedlikehold og vedlikehold av eiendommen, og hele huset er den beste måten å gjøre det på. De må vite at de får en god avtale, og fullt hus er en måte å gjøre det på. Det kan også bidra til å vise potensielle kjøpere hvor boligens beste egenskaper er, som kjøkkenet eller utsikten fra bakgården.

Konklusjon

Boligselgere gjør ofte feil som koster dem tid og penger. Å kjenne til disse feilene kan gjøre prosessen enklere og føre til et raskere salg. Hvis du leter etter den enkleste måten å selge boligen din på, vil denne artikkelen veilede deg for å unngå alle feilene.