Shadow

Mus i huset: Hvordan bli kvitt musene

Det kan være et problem å ha mus i veggene av en rekke årsaker. Ved å tygge på ledninger og gips, kan mus skade hjemmet ditt. Salmonella og hantavirus spres også av dem. Mat og overflater kan bli forurenset av museskitt, og mus i veggene kan lage mye støy og forårsake alvorlige problemer.

Gjør tiltak hvis du mistenker at veggene dine har mus for å forhindre at de forårsaker mer skade eller sprer sykdom. Alternativt kan du prøve å eliminere musene på egenhånd ved å kontakte et skadedyrfirma. Problemet må løses så snart som mulig i begge tilfeller.

Hvordan ser mus ut?

Grå eller brun pels finnes vanligvis på mus, som er små gnagere. De har lange haler, store ører og spisse neser. Mus lever først og fremst i mark og skog, men de kan også bo i hus og bygninger. Små åpninger i vegger eller gulv, som sprekker i gulvet, er vanlige inngangspunkter for mus. Reir kan bygges av isolasjon eller andre materialer som finnes i vegger, krypkjeller, loft eller garasjer.

Det er ikke bare matkilder inne i huset som tiltrekker seg mus, det er også matkilder utenfor huset. Disse matkildene kan omfatte:

Mus kan få tilgang til søppel i disse områdene
Steder der mus kommer inn i pantryet eller skapene
Kjæledyrsmat utelatt for å tiltrekke seg mus

Musene kan også skade ledningene til huset eller andre deler av eiendommen ved å tygge på dem. Det er ingen grunn til panikk for mus, selv om de kan være til stor plage. For å bli kvitt dem kan du bruke flere forskjellige metoder.

Det er 5 måter å drepe mus i vegger på

Det kan være vanskelig å bli kvitt mus i vegger. Noen få ting kan gjøres for å musesikre hjemmet ditt og holde mus ute.
Veggene dine må tettes mot mus

Å holde mus borte fra hjem og andre strukturer kan være utfordrende. Det er mulig for dem å presse seg gjennom ekstremt små mellomrom. Etter å ha fått tilgang til en bygning, kan mus raskt bygge et reir og begynne å avle etter å ha kommet seg gjennom et hull på størrelse med en krone.

I de fleste tilfeller kommer mus inn i hjemmene ved å krype gjennom hull i veggen, under sidekledningen eller nær fundamentet. Hjemmets eksteriør bør tettes rundt eventuelle sprekker eller hull for å forhindre at mus kommer inn i det. Utfør en inspeksjon av ventilene rundt hjemmet ditt, spesielt de i krypkjelleren og på loftet, hvis mus invaderer veggene dine. For å tydelig se eventuelle skader på ventilene, bruk en lommelykt. Blir garasjen din invadert av mus? Garasjeporten skal være fri for hull og hull og tette tett mot bakken.

Til tross for sprayskums popularitet som en måte å forsegle hjem mot mus, er det ikke en effektiv løsning for gnagerkontroll. Siden gnagere kan tygge rett gjennom sprayskum som popcorn, vil sprayskum ikke holde mus utenfor veggene dine. Bruk stålull eller fest nettinglapper over inngangspunkter i stedet. Du trenger bare å sørge for at nettet ditt har nok hull til at mus ikke kan komme gjennom.1/4 maskinvareklut skal fungere fint.
Hold hjemmet ditt musfritt

Alle typer matkilder er attraktive for mus. De regnes som opportunistiske matere, noe som betyr at de vil spise omtrent alt de kan finne.

Utendørs spiser mus:

-Insects
-Frukt og grønnsaker
-Seeds
-Compost
-Trash
– Døde dyr og fugler (ei!)

En mus vil sannsynligvis spise alt som er ute hvis de klarer å ta seg inn i huset ditt, inkludert:

-Cereals
-Pet food
-Bread
-Cheese
-Meats

Hvis du vil unngå å tiltrekke deg mus, sørg for at innendørs- og utendørsområdene dine er rene og fri for matrester.

Husk i tillegg muligheten for vannkilder som tiltrekker mus til hjemmet ditt. Når du tiltrekker mus i landskapet ditt, kan de komme inn i veggene, krypkjelleren og andre rom fra utsiden. Mulige vannkilder inkluderer:

På gården kan vannarmaturer som dammer forbedre miljøet
En lekker hageslange (eller vanningsslange)
– Skadede eller lekkende rør
-Dyriske vannretter

Plasser feller

Hvis du har med mus å gjøre, er det helt avgjørende at du vet at det er mus og ikke rotter før du fortsetter med dette trinnet. I tilfelle du bruker snapfeller på rotter og plasserer museknipper på musefeller, men de vil ikke være store nok til å gjøre mye skade, men de vil være tilstrekkelig redde til å forstå at feller er farlige. Det vil da være vanskeligere å eliminere feller siden de vil være på vakt mot alle feller.

Museproblemer kan være alvorlige hvis du opplever dem. vurdere å bruke limfeller. Selv om de ikke anses som like humane som andre feller, må andre feller tømmes hver gang noe blir fanget. Å plassere limfeller én gang kan fange flere mus før de må byttes ut, kan være svært nyttig.

Vurder å kontakte et lokalt skadedyrfirma hvis du ikke er sikker på om skapningene er rotter eller mus.

Ring proffene

Et erfarent skadedyrbekjempelsesfirma anbefales hvis du har et museproblem som virker spesielt forvirrende eller hvis du tror at gift eller annen kjemisk kontroll kan være nødvendig. Det er farlig for det lokale dyrelivet når agn er plassert feil. Å holde agn i låste, forankrede stasjoner vil hindre barn, kjæledyr og andre dyr fra å få tilgang til dem.