Shadow

Guvernør Gavin Newsom ønsker å fremskynde sentrale klimamål


California-guvernør Gavin Newsom ønsker å fremskynde statens overgang til karbonfri elektrisitet og fremskynde tidslinjen for å redusere klimagassutslipp. Dette er blant forslagene den demokratiske guvernøren har brakt til lovgivere mens de jobber med å finne ut hvordan de skal bruke de 19,3 milliarder dollar som er satt av til klimaendringer i statsbudsjettet.

Han ønsker også å etablere tillatelsespolitikk for prosjekter som vil fjerne karbondioksid fra luften og oppfylle statens mål om karbonnøytralitet innen 2045, samt et forbud mot nye oljebrønner innenfor 3200 fot fra boliger og skoler.

“Ambisjonen til Californias klimamål må samsvare med klimakrisens haster og omfang,” skrev Newsom-administrasjonen i et dokument distribuert til statlige lovgivere innhentet av The Associated Press og The Desert Sun. “Økende ambisjoner på kort sikt støtter det enestående tempoet i transformasjonen som trengs dette tiåret for å skape morgendagens rene energisystemer.”

Miljørettferdighetsaktivister sier at mye mer må gjøres mye tidligere for å rydde opp forurensning fra eksisterende olje- og gassvirksomhet i nærheten av nabolaget, selv om de har gitt litt ros.

“Vi har ventet for lenge på at guvernøren skal støtte pushback og slutte å bore i nabolag over hele staten,” sa Dan Ress, en stipendiat ved Center on Race, Poverty and the Environment. “Selv om forslaget bare gjelder nye brønner og ignorerer anbefalinger fra California-forskere om å anvende regelen på eksisterende brønner som også truer våre lokalsamfunn, applauderer vi guvernør Newsom for å ha tatt dette monumentale skrittet for å avslutte all nabolagsboring.”

Cesar Aguirre, senior samfunnsorganisator for Central California Environmental Justice Network, sa om forbudet mot nye brønner i nærheten av hjem og skoler: «Denne etterlengtede fremgangen gir kalifornere en mulighet til å fokusere arbeidet vårt for å sikre at forbudet endelig blir vedtatt. til eksisterende brønner. Inntil den blir brukt på eksisterende brønner, er denne policyen ufullstendig og vil ikke gjøre noe for de nesten tre millioner kaliforniske innbyggerne som bor i nærheten av olje- og gassproduksjon i dag.”

I mai varslet Aguirre myndighetene om en metanlekkasje fra en oljebrønn i Bakersfield-området, noe som førte til oppdagelsen av mer enn 40 andre lekkasjer i områder av byen. Kyle Ferrar, western-programkoordinator for Fractracker Alliance, ga ut nye infrarøde kamerabaserte data denne uken som viser 68 forskjellige oljeborings- og produksjonssteder med ukontrollerte metanutslipp i Los Angeles, Ventura og Kern fylker – mange av dem i boligområder.

Alex Stack, Newsoms visekommunikasjonsdirektør, avfeide kritikken, og la merke til at guvernørens forslag inkluderer strenge nye forurensningskontroller på eksisterende brønner «som oljeselskapene ikke kommer til å være fornøyd med».

“Vi gjør mer enn noen annen guvernør når det gjelder en buffer, og kontroll av forurensning av eksisterende brønner er også en stor del av det,” sa han.

Stack bemerket også at en arbeidsgruppe har blitt dannet som svar på rapporter om metanlekkasjer, og han sa at myndighetspersoner planlegger å samarbeide med NASAs Jet Propulsion Laboratory og dataselskaper for å kartlegge metanlekkasjer nøyaktig fra luften. Metan er en hurtigvirkende klimagass som også kan gi umiddelbare helseeffekter ved høye nivåer.

Men Ferrar sa at selv om forurensningskontroller bør gjelde for alle olje- og gassbrønner, uavhengig av plassering, kan de fleste lekkasjene han dokumenterte “ikke fikses av disse kontrollene. De var snarere et resultat av aldrende infrastruktur og operatørens uaktsomhet. “

av Guvernørens forslag vil være en del av statens budsjett på 300 milliarder dollar. Tidligere i år vedtok lovgivere et budsjett uten å forstå hvordan de skulle bruke klimaendringene. Newsom og statens lovgivende ledere har frist til slutten av august på å komme til enighet.

Forsamlingstaler Anthony Rendon, D-Lakewood, bemerket at forsamlingen tidligere har vedtatt lovforslag som ville gjøre mye av det Newsom ønsker, inkludert å vedta det karbonnøytrale målet og sette et naturlig basert karbonfjerningsmål.

“Jeg vil si at jeg er mer enn støttende for en slik innsats,” sa Rendon i en uttalelse. “Jeg er enig med guvernøren i at California absolutt må ta flere av de samme handlingene som lovgiver jobber med.”

Brian Dahle, en republikansk senator og Newsoms motstander i valget i november, sa at han mener guvernørens plan er utilstrekkelig. Han sa at California burde bruke penger på å tynne ut gjengrodde skoger som tar fyr for lett og slipper ut for mye karbon i atmosfæren.

Californias guvernør Gavin Newsom taler på et anti-California gubernatorialt tilbakekallingsmøte søndag 12. september 2021 i Sun Valley, California.

“Legg alt på bordet og la oss redusere karbon,” sa han. “Han vil sette seg et mål og (lovgiveren) vil sannsynligvis nå det målet, og han vil ta en seiersrunde og si: ‘Jeg reddet alle i verden’, og ingenting har endret seg.”

California har allerede noen av landets mest ambisiøse mål om å avstå fra fossilt brensel ved å bytte til elektriske biler og apparater. Statlige luftkvalitetsmyndigheter har allerede vedtatt eller foreslått en rekke nye regler for å oppfylle disse målene, inkludert et forbud mot salg av nytt gassdrevet plenutstyr, et forbud mot salg av nye gassdrevne personbiler frem til 2035 og krever at alle av Californias elektrisitet skal komme fra fornybare kilder som sol og vind innen 2045.

Newsoms forslag går enda lenger. For eksempel må staten sørge for at dens klimagassutslipp er 40 % under 1990-nivået innen 2030. Newsom ønsker å endre det til en reduksjon på 55 %. Landets ledere har lovet å gjøre landet “karbonnøytralt” innen 2045, noe som betyr at det fjerner like mye karbondioksid fra luften som det slipper ut. Newsoms forslag ville gjøre det fra et mål til lov.

Å sette mer ambisiøse mål er en god start, men å sørge for at de blir implementert er viktigere, sa Danny Cullenvord, en advokat og økonom som jobber med klimapolitikk i California og er en del av en gruppe som fører tilsyn med programmet, staten og handelen. Han var spesielt skeptisk til å heve utslippsreduksjonsmålet for 2030, ettersom mange observatører mener landet ikke er på vei til å nå eksisterende, mer beskjedne mål.

“Hvis det gir en mulighet til å ha en ærlig samtale om håndhevelse, er det definitivt positivt,” sa han. “Men jeg er bekymret for at vi ikke har hatt den samtalen.”

Likevel sa han at han er begeistret for Newsoms forslag om å sette kortsiktige mål for å sikre at mer av statens elektrisitet kommer fra fornybare kilder i stedet for karbon. Det vil ikke endre statens krav om at 100 % av elektrisiteten skal være nullutslipp innen 2045, men den vil sette midlertidige standarder for å sikre at staten utvider solenergiprosjekter raskere og vind.

Fornybar elektrisitet er bedre for miljøet, men den er ikke like pålitelig som tradisjonelle energikilder som forbrenning av kull og naturgass. Sol- og vindkraft er avhengig av været, og staten mangler batterier for å lagre overflødig strøm til bruk om natten. Statens vannkraftverk har blitt rammet av en alvorlig tørke som har tømt statens reservoarer.

For to år siden mistet California strømmen under en ekstrem hetebølge, noe som førte til strømbrudd som berørte hundretusenvis av kunder.

Newsom sverget å ikke la det skje igjen. Han sa at planen hans ville opprettholde påliteligheten ved å holde strømregningene rimelige. Begge målene blir vanskelige. Newsom har allerede uttrykt en vilje til å bruke fossile energikilder for å unngå strømbrudd om nødvendig i de varme sommermånedene. I mellomtiden er Californias strømpriser allerede blant de høyeste i landet.

“Å nå målet vårt om 100 % ren elektrisitet innen 2045 er fortsatt en nøkkelkomponent i å håndtere klimaendringer og forhindre disse værforholdene i utgangspunktet,” sa statssenator Josh Becker, D-senatets president. om energi, verktøy og underutvalget for fremtidige relasjoner for ren energi.

Newsom ønsker også at lovgiver prøver på nytt vedta en ny delstatslov for å sikre at nye olje- og gassbrønner i California ikke ligger innenfor 3200 fot fra boliger, skoler, parker og andre offentlige fasiliteter. Lignende regninger har mislyktes tidligere. Newsom og statens olje- og gassregulator, California Division of Geological Energy Management, foreslo samme avstands- og forurensningskontroll i oktober i fjor, men byrået har ennå ikke ferdigstilt regelen.

I likhet med regulatorens forslag, ville ikke Newsom stenge olje- og gassbrønner allerede i den buffersonen. Mer enn to millioner californiere bor innenfor den avstanden fra olje- og gassbrønner. I stedet foreslår den helse- og sikkerhetskontroller for disse eksisterende brønnene.

CalGEM har blitt kritisert av miljøorganisasjoner i mer enn et tiår for slapp regulering av oljeselskaper og har slitt med å bruke eller overvåke sine egne håndhevingsmyndigheter, som The Desert Sun og ProPublica tidligere rapporterte.

“Nylig oppdagede metanlekkasjer nær hjem og skoler viser hvor viktig det er at sikkerhetsbufferen inkluderer eksisterende brønner, ikke bare nye. Og disse lekkasjene demonstrerer CalGEMs ekstraordinære unnlatelse av å demonstrere viljen eller evnen til å holde lokalsamfunn trygge,” sa Hollin Kretzman. seniorrådgiver ved Center for Biological Diversity. “Et uavhengig panel av forskere har bekreftet at forurensningskontroll ikke er nok til å beskytte de millioner av Californians som bor i nærheten av farlige brønner. Den eneste måten å gjøre det på er å bli kvitt disse farlige brønnene. som skader beboere i nærheten.»

Desert Sun-ansatt Janet Wilson bidro til denne rapporten. Wilson er senior miljøreporter for The Desert Sun og medforfatter av nyhetsbrevet USA Today’s Climate Point. Hun kan nås på [email protected] eller @janetwilson66 på Twitter