Shadow

Forstå alt om Rockwool – Hjemmeguiden


Mineralull, ofte kjent som steinull, selges i enkle å installere pinner som etterligner glassfiber. Imidlertid, i motsetning til populær tro, er steinull ikke dannet av luftige glassfibre, men av steiner. Se for deg en sukkerspinnprodusent med en flytende stein inni. Fibrene samles opp, presses til betydelige matter og separeres deretter i nyttige isolasjonsstaver av forskjellige størrelser.

Hvor er bruken av Rockwool?

I vegger, gulv, tak, loft og krypkjeller, Steinull 75mm RWA45 isolasjon kan brukes i stedet for glassfiber eller annen isolasjon. Den utmerker seg imidlertid i lydisolerende innendørsrom som musikkstudioer, videorom og rom på den kalde nordsiden av huset.

Rockwool er ofte pålagt av kode for å brukes som brannstopp mellom bygningsetasjer på grunn av sin høye brannmotstand. (Når du bygger om eller bygger en ny struktur, be din lokale bygningsinspektør om å angi spesifikke steder der steinull brannstopper er nødvendig.)

Men hva er egentlig steinull?

Rockwool 75 mm RWA45 er ganske enkelt basaltisk lavastein og kritt som har blitt varmet opp til høye temperaturer, spunnet til tynne tråder av sukkerspinn og deretter komprimert til terninger eller en hvilken som helst form som kreves for påføringen. Fordi den er pH-nøytral og har luftlommer som produseres under produksjon, brukes Rockwool ofte i hydroponics, hvor oksygen- og fuktighetsbevaring er to essensielle faktorer for planter i rotsonen. Den er også sterk nok til å støtte plantens rotsystem, noe som gjør den til et utmerket spiremedium.

Hvordan gi frøplanter tilgang til vann og luft?

For å starte den raske respirasjonen som resulterer i spiring, må vann være tilgjengelig for frøet ditt og gå inn i det ytterste laget av frøet. Imidlertid vil få frø spire hvis de “druknes” i vann; frøet må utsettes for litt luft for å spire. Oksidasjon er den kjemiske reaksjonen der oksygenet som frøet puster inn gjennom respirasjon, kombineres med frøets karbohydrater og lipider. Fukt steinullen først og la deretter overflødig vann renne av. La aldri steinullen suge i vann ved å la den ligge i væske.

Hvordan du bruker steinull i frøet ditt begynner å dra nytte av temperatur og lys

Husker du Golden Tale? Hun prøvde havregryn som var for varm og for kald før hun satte seg på den perfekte bollen. Slik ser plantene i utgangspunktet ut som frøplanter… Den ideelle temperaturen kreves for frøet. Noen plantearter foretrekker lavere temperaturer, mens andre foretrekker varmere temperaturer. Mens salat, selleri og erter ofte vokser best i kjøligere temperaturer, foretrekker planter som paprika, aubergine, melonfrø og andre varmere klima. Frø av tobakk, ringblomst og nattlysole, blant annet, foretrekker vekslende varme og kjølige temperaturer for å vokse.

Hvordan bruke luftstrøm når du starter frø?

Det er en ting å vurdere når du starter frø i steinull. Du trenger tilstrekkelig ventilasjon. Du vil ikke dyrke planter hvis steinullen er for våt og det ikke er luftstrøm; i stedet vil du vokse mugg fra bakterier i luften, eller som på en eller annen måte klarer å feste seg til toppen av vekstmediet ditt. Babyfrøplantene dine vil sette pris på det hvis du holder luften i rommet med en vifte (den trenger ikke være rettet direkte mot dem).

Steinull er trygt da den er laget av naturlige materialer og ikke inneholder farlige kjemikalier. Det er trygt å bruke som plantesubstrat og som rotmiddel. På den annen side utgjør eksponering for Rockwool en risiko for menneskers helse. Hud, øyne og lunger kan bli irritert av Rockwool vekstmedier på grunn av dets fysiske egenskaper.

Rockwool 75mm RWA45 for planter er sterilt da det er et produsert produkt og inneholder ingen ugressfrø, sykdomspatogener eller skadedyr. Dette betyr at den mangler alle næringsstoffer, organiske forbindelser og mikroorganismer.

Konklusjon

Det foretrukne underlaget for mange store hydroponiske gårder er Rockwool. Imidlertid er dette bakteriefrie hygieniske stoffet også lett tilgjengelig i mindre pakker rettet mot amatørgartnere. Å dyrke i Rockwool gir plantene dine fordelen av avansert rotsoneteknologi, enten du eksperimenterer med hydroponisk dyrking av salat i en potte eller bygger et større system. Alt du trenger å gjøre er å kontakte de rette ekspertene og kjøpe kvalitetssteinull.