Shadow

5 måter å slangesikre kjelleren på, ifølge eksperter – det beste livet


Med mindre du bryr deg om en som kjæledyr, vil du sannsynligvis ikke ha en slange i hjemmet ditt. Selv om de kan tilbringe de varmere månedene utendørs, nå som temperaturene har sunket, leter disse glatte skapningene etter varme, tørre steder å slå seg ned for vinteren. Og iflg Jennifer Mechamen slangeekspert og forfatter med Reptilblogg, kjelleren din er kanskje akkurat stedet. Du kan kanskje tenke på det som et sted å oppbevare sesongvarer eller vaske klær, men det er nærmest et vilt sted i hjemmet ditt.

“Det er mørkt, fuktig og fullt av kriker og kroker for skapninger å gjemme seg i,” sier Mecham. Heldigvis er det ganske enkelt å holde uønskede skadedyr ute. Fortsett å lese for å finne ut de beste måtene å beskytte kjelleren din mot slanger.

LES NESTE: 9 måter å slangesikre hagen din på, ifølge eksperter.

Koroleva Yana/Shutterstock

Det er mer sannsynlig at slanger dukker opp hvis de har noe å spise. Hvis skadedyr som gnagere, små krypdyr eller insekter finner veien inn i rommet ditt, vil en slange ikke være langt bak.

“Dekk til eller kjøl mat som vil tiltrekke seg gnagere, og hvis du lagrer mat i bokser, sørg for at de er av glass.” Sholom Rosenbloomeieren av Rosenbloom Skadedyrkontroll, råder. Hold sprekker lukket for dyr og iverksett tiltak for å sikre at det ikke er insektangrep.

For flere slangetips, levert rett til innboksen din, Meld deg på vårt daglige nyhetsbrev.

Fiks sprekker i veggen

sima / Shutterstock

Slanger kan presse seg gjennom forskjellige rom hvis de er fast bestemt på å komme inn. Flekker i fundamentet som ikke er helt forseglet kan bli tilgjengelige for slanger, så ta deg tid til å se etter hull eller åpninger og dekk dem umiddelbart. “Du kan bruke forskjellige materialer, inkludert ståltråd, skum eller kyllingtråd,” sier Mecham til Best Life. Test forseglingen når den er ferdig og trippelsjekk at ingen slanger er i stand til å ta turen.

Rosenbloom sier også å “forsegle alle åpninger rundt vinduer, dører, vannrør … og du skal ha det bra.” Han forklarer at slanger er enda mer fremtredende hvis noe blir oversvømmet, så å holde vann i sjakk er et smart slangesikkert trekk.

Rotete kjeller

Eleanor McDonie/Shutterstock

Det er et velkjent faktum at slanger elsker å gjemme seg, og de vil ikke gå glipp av en mulighet hvis det er hauger med ting i kjelleren din. Mecham sier gamle esker, aviser eller klær som ikke lenger brukes er de viktigste stedene for slanger å gjemme seg.

Det er en smart idé å rydde opp ikke bare for å holde slanger unna, men for å kunne finne tingene du leter etter og ha plassen tilgjengelig hvis du selvfølgelig trenger å lagre nye ting.

Rengjør og tøm kjelleren

studio vin / Shutterstock

I tillegg til å fjerne rusk, er det viktig å holde kjelleren ryddig og ryddig. “Vanlig mopping og støvsuging, samt omgående ivaretakelse av søl eller søl, er et must,” sier Mecham. Når kjelleren er ren og fri for ting, er det mindre sannsynlig at slanger dukker opp.

I tilfelle de dukker opp, vil du kunne oppdage dem umiddelbart og iverksette tiltak for å fjerne dem raskt. Å få en slange ut av kjelleren trenger ikke å være vanskelig. Hvis slangen ikke er giftig, foreslår Rosenbloom å bruke hansker og bruke en bøtte og et lokk for å fjerne slangen og snu den utenfor. Mecham legger til at det å bruke lange skjorter og bukser kan bidra til å beskytte deg, og hvis du ikke er sikker på slangen, bør du til slutt ringe en profesjonell.

LES NESTE: Første sted å lete etter en slange i hjemmet ditt, sier eksperter.

Eddik og sprayflaske

ThamKC/Shutterstock

Enten det er hjemmelaget eller kjøpt i butikken, er det alltid noe som hjelper til med å holde de glatte slangene ute av kjelleren – du kan til og med ha noen i spiskammerset akkurat nå.

“Nellik, kanelolje og eddik er alle naturlige ingredienser du kan bruke for å unngå slangemøter,” sier Rosenbloom.

Han foreslår å blande nellik og kanel olje eller eddik med vann i en sprayflaske og sprøyte omkretsen av hjemmet og kjelleren. Disse blandingene kan også virke for å avskrekke en slange som allerede har kommet inn i hjemmet ditt. Bonide Stopper 8751 Snake Repellent er et butikkkjøpt alternativ hvis du ikke har lyst til å bruke DIY-versjonen.