Shadow

Topp 3 fluer funnet rundt hjemmet ditt


Vi vet alle at Australia er verdens luftfartshovedstad. Men ikke alle fluer er like. Når det gjelder 24-timers fluekontroll hjelper det å kunne identifisere fluetypen, da dette hjelper deg med å gjennomføre en effektiv behandling og også forhindre at flueproblemer kommer tilbake i fremtiden.

Det er 3 typer fluer som forårsaker problemer i hjemmet:

Huset flyr

Møkkfluer, som inkluderer husflua og buskflua, er fluene som dukker opp når noen sier at de har et flueproblem. De får navnet sitt fra vanen sin med å leve rundt, vokse og spise avføring og søppel. Dette er grunnen til at de også er en viktig årsak til sykdomsoverføring, spesielt gastro-type sykdommer.

Behandling:

Spray hvileplasser – yttervegger og innervegger – med PestXpert Pro Spray Outdoor Perimeter eller PestXpert Pro Spray innendørs og utendørs. Insektmidlet som er igjen på overflaten vil drepe fluene når de lander.

Det er alltid en god idé å ha en flyvende insektspray for hånden for å ta seg av en og annen innendørs inntrenger. Det er viktig å velge en aerosol som er spesielt utviklet for flygende insekter, som for eksempel PestXpert Pro Spray Flying. Formuleringen er designet for å lage svært små dråper over lang ventetid for å danne en sky av som insektet flyr gjennom og spesielle løsemidler for rask penetrasjon inn i skalllaget til flygende insekter.

Fluefeller kan også bidra til å redusere antall.

Forebygging:

Eliminer flueoppdrettssteder:

  • Ta opp ekskrementer fra kjæledyr
  • Unngå å bruke hønsegjødsel
  • Oppbevar søppel i tett lukkede søppeldunker

Passende insektnett vil hindre fluer i å komme inn i boligen.

eddikflue - Drosophila

Eddik eller fruktflue (Drosophila sp.)

Noen ganger kalles disse fruktfluer, men mer korrekt kalles de eddik eller gjærende fluer (Drosophila-arter). Som navnet tilsier, tiltrekkes de av og trives med råtnende frukt og grønnsaker (samt øl- og vinsøl!). Disse små fluene dukker vanligvis opp hjemme hvis du har råtnende frukt eller grønnsaker bak i skapet eller under et apparat.

Behandling:

Det første nøkkeltrinn i behandlingen er å finne kilden til infeksjonen – det må være en egnet grobunn. Mens råtnende frukt og grønnsaker kan være ganske åpenbare, kan fruktfluer yngle i de minste matforekomstene. Selv mat eller væske i en sprekk bak en kokeplate eller under et apparat er lett nok til å starte et angrep, så det kan være nødvendig å være ganske grundig i inspeksjonen.

Når angrep er funnet, bør råtten mat legges i en plastpose og forsegles, før den kastes eller hvis angrepet skyldes mat i en sprekk eller sprekk, er det nødvendig med grundig rengjøring.

Alle voksne kan behandles med en flygende insektaerosol som PestXpert Pro Spray flying.

Forebygging:

Sørg for at hver frukt og grønnsak enten blir spist eller kastet før den begynner å råtne!

Gode ​​hygienepraksis vil sikre at mat eller matrester ikke blir liggende bak og under utstyr eller i sprekker og sprekker.

Avløp eller kloakkflue

Avløps- eller kloakkflue (Psychoda)

Drenfluer eller kloakkfluer (Psychoda spp.) ser ut som bittesmå møll (med sine lodne kropper, vinger og antenner), men er faktisk fluer. Som navnet tilsier, avler de i avløp på organisk avfall som har en tendens til å samle seg.

Behandling:

Som med å behandle fluer med eddik, er det første store trinnet i behandlingen å finne kilden til angrepet. Vanligvis vil det være et sluk, så det skal være lett å finne, selv om noen ganger kan ansamlinger av organisk materiale bak vasker, dusjer og toaletter også være en kilde til angrep, så det kan ta litt tid å finne.

Hvis avløpet er kilden til angrepet, er det første trinnet å bruke en avløpsrens (avløpsrenseskum er ideelt). Dette vil rydde opp i organisk materiale samt fluelarver. Voksne kan behandles med en flygende insektaerosol, for eksempel PestXpert Pro Spray-flying.

Forebygging:

Sørg for at avløp holdes rene. Selv om de kanskje ikke er tette, kan selv små mengder organisk materiale gi en passende grobunn, så det er en god idé å inspisere avløpet en gang i måneden som en del av renseregimet. .

Selv om dette er de tre typene fluer som forårsaker mest problemer, er husfluer og kjøttfluer to andre grupper av fluer som noen ganger finnes rundt huset. Blåfluer mater og legger egg på døde dyr og råtnende kjøtt, det samme gjør kjøttfluer, som også legger egg på levende sår. Dette er verdt å vite, som om du oppdager disse fluene rundt huset ditt, kan det bety at du har en død possum, fugl eller mus på taket.

Mer informasjon om flykontroll.