Shadow

Tips om rengjøring av bilinteriør

Bortsett fra å se bra ut, kan det å ha rent interiør skape et sunnere miljø for bilen. Det vil være tryggere når foreldrene eller vennene dine kjører med deg. Selv om vi rengjør oss hver dag, hvis omgivelsene våre er urene, vil det utgjøre en risiko for helsen vår. Siden vi kjører bilene våre til jobben, til dagligvarebutikken eller til og med til kjøpesenteret, er det viktig at vi holder det rent. Interiøret er det mest kritiske området fordi det er der vi sitter under hele turen.

Støvsuging

Ta ut gulvmattene og støvsug både setene og teppene. Med de riktige festene kan du nå rundt pedalene, under setene og til og med seksjonene mellom sentralkonsollen og forsetene. Det vil gjøre det lettere å sive ut skitt som sitter fast i de fjerneste hjørnene.

Du kan bruke et mykt børstefeste for dører og dashbord. Vær ekstra forsiktig med ventilene, festende deler og knotter. Du kan også bruke det samme vedlegget når du støvsuger setene dine. Siden skinnseter er skjøre, sørg for at du ikke riper dem ved et uhell med vakuumslangen.

Rengjøring av dør og stoffsetetrekk

Det er mange typer møbelrengjøringsmidler tilgjengelig på markedet. Du kan bestemme hva du foretrekker for ditt biltrekk. Selv om det finnes rengjøringsmidler som lover mye, er det beste alternativet å velge et pålitelig merke som de fleste bruker.

Turtle Wax sine sprayrensere er gode. Du kan bruke den til å spraye jevnt på døren og setetrekket og deretter gni det kraftig. Etter dette, bruk en tørr klut for å tørke den grundig av.

Du kan også bruke et vaskemiddel som alternativer. Kombiner den med litt vann og dypp deretter en ren klut i den. Pass på at du klemmer den godt, men den er fortsatt knapt fuktig når du bruker den. Arbeid hardere på de skitne delene. Når du er ferdig, tørk den ut med en tørr myk og ren klut.

Pass på at du ikke får vann inne i bilen din fordi det kan komme inn i de elektriske komponentene, noe som kan føre til problemer. Bortsett fra dette, hvis vannet kommer inn i setene eller under teppet ditt, kan det føre til flekker, korrosjon og mugglukt.

Rengjøring av teppet

I likhet med metoden du brukte til å rengjøre møbeltrekk og seter, kan du rengjøre teppene dine på samme måte. Spray først teppet jevnt med litt pleierens og gni det kraftig. Bruk en tørr klut når du tørker den. Vaskemidler fungerer også godt med tepper. Pass på at du ikke bløtlegger teppet i vann; det vil føre til korrosjon og mugglukt. Til slutt tørker du ut teppet ditt.

Rengjøring og polering av dashbordet

For å rengjøre sentralkonsollen, dashbordet og andre plastdeler kan du bare bruke en knapt fuktig klut. Bruk kun små mengder vaskemiddel når du fjerner flekker. Tørk den deretter med en tørr, myk og ren klut.

Du kan gjøre den skinnende ved å spraye plastlakk og spre den jevnt med en myk børste. Pass på at du ikke sprayer direkte på stereoanlegget ditt. Du kan bruke en børste for å gjøre det. Etterpå tørker du forsiktig dashbordet. Du kan også bruke en tørr, myk og ren klut. Det vil gjøre dashbordet ditt blankere og vil også beskytte plasten. Med jevne mellomrom kan du bare bruke en myk støvsuger, som sikrer at dashbordet ditt vil se helt nytt ut i veldig lang tid.

Bli kvitt klimaanleggets muggen lukt

For ubehagelige, muggen lukter fra klimaanleggets ventiler når det er slått på, kan du bare kjøpe luktbehandling fra din lokale biltilbehørsbutikk. Det dreper mugglukten og bakteriene. Et godt merke er Wynn’s. Du sprayer den ganske enkelt på utvendig luftinntaksventil.

En annen grunn til lukten av fuktig mugg kan være et tett klimaanlegg, avløpsrør eller en opphopning av rusk under dekselet ditt. Du kan bare få mekanikeren til å sjekke dette neste gang du skal skifte olje.

For andre problemer med bilrengjøring og bilvask, spesielt hvis du ikke har tid til å rengjøre bilen din på grunn av din veldig travle timeplan, kan du bare ta den med til nærmeste bilvasker eller bilvask. I USA er den mest pålitelige bilvaskkjeden Auto Bell Car Wash. Dette ble grunnlagt av Charles Howard Sr. i 1969. De har en pågående kampanje som gir kundene ubegrensede fullservicevasker for kun $39,95 i måneden. Denne kampanjen er tilgjengelig på alle deres lokasjoner. De imøtekommer et stort utvalg av bilutseendetjenester. /de har som mål å opprettholde bilens sikkerhet til en overkommelig pris.

De tilbyr flere tjenester. Først er full service vask. Dette inkluderer støvsuging; utvendig vask; rengjøring av vinduer, matter, dekk og hjul; tørke innvendig og håndbehandlet eksteriør. De har også dobbel polyprosess-tjeneste. Dette er deres eksklusive tjeneste som krever et par trinn med polering og klarlakk. Dette er designet for dagens finish. Den inkluderer også Auto Gloss for å redusere overflatespenningen og forbedre glansen.

Og for det tredje er poleringsservicen utført etter at finishen er rengjort. De bruker et spesielt ikke-slipende poleringsmiddel som fjerner alle mindre riper. Etter dette vil de påføre en sealer.