Shadow

Oppussing: Veggdekor – Boligguiden


Et hjem er et sted hvor vi tilbringer mesteparten av livet. Dette er et rom hvor vi hviler og samles med venner, finner inspirasjon og lader opp til neste dag. Selvfølgelig vil du at det skal se pent og personlig ut. Å heve interiøret til et nytt nivå er mulig ved hjelp av et enkelt tillegg til veggen – kunstverk.

Veggdekor er den enkleste tingen å ta med inn i hjemmet for å krydre det og legge til visuell interesse. I denne artikkelen vil vi gi deg noen ideer om hva slags kunst du skal velge, hvor du skal henge den og hva du får for den.

1. Heng en storstilt veggkunst

Aksent er et viktig element i interiørdesignprinsipper. Det er dette som gjør at et rom føles spesielt, behagelig og interessant for øyet. Et rom uten en slik aksent ser monotont eller til og med kjedelig ut. En flott veggdekorasjon ville løse dette problemet. Et stort kunstverk fremstår, takket være skalaen, mer dominerende i forhold til objektet og dets omgivelser. Dette er en perfekt mulighet til å slippe kreativiteten løs, legge til noen lyse farger og komme inn i minimalistiske eller til og med abstrakte former.

Triptych veggkunst, eller et hvilket som helst antall paneler, legger til harmoni gjennom repetisjon. Et slikt delt bilde ser ut til å være mer dynamisk og får deg til å legge merke til det. Målet ditt er å få øyet til å reise gjennom verdensrommet, fange forskjellige former, former og fargekombinasjoner. Variasjonen og ekstraordinære avgjørelser gjør at plassen ser fantastisk ut.

2. Lag en aksentvegg

En aksentvegg vil være det første gjestene dine ser når de kommer inn i rommet. Du kan bruke forskjellige materialer og fargevalg for å lage en aksentvegg. Den enkleste måten er å henge en veggdekorasjon i lerret, for eksempel et sort/hvitt verdenskart, som gir en følelse av eventyr i rommet. Hvis du vil ha noe spesielt som viser din smak og kjærlighet til hjemmet ditt, gå for et veggmaleri tegnet og designet spesielt for deg. En aksentvegg kan lages ved å male en vegg på nytt, legge til lister eller installere hyller.

3. Bruk et speil

Noen ganger undervurderer folk kraften til speil. Huseiere ser bare noen få mulige steder å plassere den – et bad og en entré. I dag, med et bredt utvalg av design, former og rammedesign, kan du velge et speil for soverommet, stuen eller resepsjonsrommet. Takket være deres reflekterende natur, vil speil få rommet til å se romslig og luftigere ut. I tillegg tilfører de lys, så det er et perfekt valg for rom som vender mot nord. Heng et stort speil eller velg forskjellige former og størrelser og bland dem alle sammen. Bare husk å holde et mellomrom, som reflekteres i et speil, ryddig og rent.

4. Installer en vertikal hage

Naturen reduserer stress og bidrar til å lade opp. Det er derfor jo flere naturlige elementer du har, jo bedre er det for deg. Hvis du er interessert i hagearbeid og planting, vil det å installere et grønt vegghjørne være den beste dagen i livet ditt. Få noen stabler, enten det er en linje eller en annen geometrisk form. Finn dine favoritt potteplanter, få de samme pottene og nyt et revitaliserende og forfriskende element av interiøret ditt.

5. Gå for Macrame eller Tapestry

I tillegg til naturlige elementer for hjemmet, er makrame og billedvev andre dekorasjoner å vurdere. Makrame er laget i en rekke design og størrelser, og gir varme til et rom og får det til å se koselig og bebodd ut. Tapet kan være nyttig hvis du vil skape en aksent og legge til farge uten å skade veggen eller male den på nytt. Disse to dekorasjonene fungerer perfekt i en bohemsk eller rustikk interiørdesign, men er du selvsikker nok kan de også være en stjerne i et moderne eller skandinavisk interiør.

6. Styre og arrangører

Visuell appell og funksjonalitet kan kombineres! Hvis arbeidsområdet ditt mangler et interessant tillegg, men du fortsatt vil at det skal være meningsfullt, kan du henge en tavle, tavle eller timeplan, arrangører. Kalendere eller en enkel kork hvor du kan legge ideene dine øker produktiviteten og kreativiteten, noe som er bra for arbeidet ditt. Dessuten tegner folk noe når de kjeder seg, og det kan være en innovativ løsning på problemet som de har tenkt på en stund.

7. Vurder selvklebende veggmalerier

Bevegelig veggkunst er en livredder for folk som leier en leilighet og ønsker å legge til litt stil. Sofistikert eller minimalistisk design er i stand til å endre følelsen av rommet, dets stemning og effekten det har. Selvklebende veggmalerier med matt finish ser bedre ut enn blanke. De gir en luksuriøs følelse og reflekterer ikke lys. Det er også det beste alternativet for huseiere som liker endringer og ikke ønsker å holde seg til ett interiørdesign på lenge.

8. Legg til planking

Tavle gir bevegelse og dynamikk til et rom. Med en enkel layout kan du endre måten du oppfatter et rom på. Horisontale linjer kan få et rom til å føles bredere, mens vertikale linjer kan få et rom til å føles høyere. Det er også en god måte å sone ut og lage en soveplass på. Vurder også en skala – brede bord ser sofistikerte ut, mens de smale skaper en rolig effekt, skaper enhet og gir en hyggelig atmosfære til hele interiøret.

9. Alt kan gjøres om til et kunstverk

Hjemmet er et senter for dine interesser og liker, hobbyer og vaner. Det gjenspeiler hvem du er og hva du elsker på alle måter. Så hvorfor ikke dra nytte av det og manifestere tingene du elsker med vilje? Kjøkken- eller spisestueveggen er et ideelt lerret for å henge opp vevde tallerkener eller kurver. Vis frem de gamle stykkene du har, vær stolt av arven din eller start din egen samling.

En salong eller en stue er et innbydende sted å henge et surfebrett eller skateboard, på den måten vil du alltid huske lidenskapen din. Det er også en flott isbryter og samtalestarter. Musikkinstrumenter, bøker eller opptegnelser over dine personlige prestasjoner, for eksempel sertifikater eller medaljer, vil gi deg et løft hvis de henges på veggen i et studio eller hjemmekontor. Og hva med å gjøre hattesamlingen om til en unik veggdekorasjon som vil møte deg i en entré?

Hvert tips er enkelt å vurdere og mye lettere å følge. Finn det du elsker og det som fungerer for deg, og begynn en stor forvandling av hjemmet ditt. La kreativiteten din lede deg i riktig retning.