Shadow

Møt meg på likhuset – Hjemmeguiden


Illustrasjon: Chris Whetzel

TYPE BYGG: Statlig, noen ganger kommersiell
PLASSERING: Fylkeslikhus (selv om dette også kan gjøres ved begravelsesbyråer)
Skrekk: Enten i «skuffen» eller på helleren kunne man finne rotter som koste seg med lik i et likhus.

Fans av TV-serien “Criminal Minds”, de utallige serien CSI og, tilbake til hvelvet, “Quincy ME”, vet alt om Hollywood-versjonen av likhuset, hvor det er mange mørke humoristiske vitser å lage og legens juridiske assistent har ingen problemer med å spise en sandwich noen få meter unna et fingeravtrykk.

Men virkeligheten er mye, mye annerledes, spesielt i markeder der det ikke er nok penger tilgjengelig til å holde det lokale likhuset i topp strukturell form. I min karriere har jeg møtt to slike steder, som begge har hatt rotter inn på venterommet – som for øvrig alltid er atskilt fra de ansattes kontorer – og gumlet på døde kropper.

Frishman_Austin300x300

Hvis det er positivt med denne typen kontoer, er det at du i det minste har større breddegrad over hvor du plasserer feller og driver. Hvis du bestemmer deg for å spesialisere deg på denne typen kontoer, er det penger å tjene på å håndtere mer vanlige skadedyrproblemer som sterke mausoleumsfluer. I de fleste tilfeller, når noen rapporterer det, har problemet pågått en stund. De legger merke til små fluer i blomsterpotter, når faktisk phoridene ser på pottene som et nytt hvilested etter at de har satt opp husarbeid i krypten eller mausoleet.

Lekse: I denne typen situasjoner er det sannsynlig at du ikke vil eliminere gnagerproblemet før kunden godtar reparasjonene og designoppdateringene. Og helt ærlig, du vil sannsynligvis ikke få dem til å gå med på det. Det er en tøff posisjon å være i, og alt du kan gjøre er å gjøre ditt beste.