Shadow

Kostnadseffektive metoder for å kontrollere gårdsgnagere


Bønder kan stoppe gnagere fra å streife rundt på landet deres etter 24 timer og oppnå full kontroll på bare syv dager bare ved å velge riktig gnagermiddel, ifølge den ledende skadedyrkontrollprodusenten BASF.

Når det observeres tegn på mus eller rotter, er det viktig at bøndene handler raskt for å redusere risikoen fra disse vanlige skadedyrene.

Å ha aktive mus og rotter på gårder kommer med en rekke problemer, inkludert:

  • Skader; Rotter og mus må gnage, og velger ofte å gjøre det på elektriske kabler, noe som kan resultere i skader på dyrt utstyr og maskineri og i noen tilfeller til og med føre til at det oppstår branner;
  • Sykdom; Rotter bærer på opptil 45 sykdommer, og utgjør en alvorlig risiko for biosikkerheten i hele næringskjeden. Salmonella er en alltid tilstedeværende (og muligens økende) risiko hos griser og fjørfe, og gnagere er en medvirkende faktor i spredningen av denne sykdommen;
  • Tap av dyrefôr og korn; Det er anslått at én mus kan spise og forurense 100 kg lagret korn og fôr hvert år, så 200 mus vil ødelegge hele 20 tonn/år.
  • Spredning av infeksjon; Under de rette forholdene kan rotter og mus formere seg hver tredje uke, og fra et hekkepar er det mulig for over 1500 avkom å komme innen seks måneder.

En fersk nasjonal gnagerkontrollundersøkelse fant at 92 % av bøndene har brukt rodenticider på gården deres det siste året, men med så mange gnagerkontroll-agn på markedet, hvordan velger du det beste agnet?

Velge et produkt for å kontrollere gnagere

Fra antikoagulantia til ikke-antikoagulanter, og de harde blokkene, myke blokkene, pellets, pastaer og korn som er tilgjengelig, kan det være vanskelig å avgjøre hvilken som er den mest effektive løsningen.

Imidlertid er en av de viktigste faktorene å vurdere kontrollere hastigheten.

Antikoagulerende rodenticider tar vanligvis 21-28 dager å kontrollere et angrep, noe som betyr at disse risikoene for skade, tap og kontaminering fortsetter å oppstå rundt et område i flere uker etter første behandling.

BASF har introdusert et nytt ikke-koagulerende gnagermiddel, Selontra, for å bekjempe dette, ved å bruke den aktive ingrediensen kolekalsiferol for å stoppe gnagere i sporene deres.

Myk blokkering forårsaker død fra hyperkalsemi; akkumulering av for mye kalsium i blodet. Dette resulterer i at gnagerne slutter å mate, både på agnet og all mat som er tilgjengelig på gården, 24 timer etter inntak av en dødelig dose, noe som raskt avslutter sykdom, forurensning og skade på området.

Sharon Hughes, BASFs spesialist på skadedyrbekjempelsesløsninger, kommenterte: “Ikke bare har Selontra en fôringsstoppende effekt, som får gnagere til å slutte å mate etter at en dødelig mengde agn har blitt spist, den er også effektiv på mus og rotter med gnagermotstand. , ikke-bioakkumulerende og lett metabolisert av gnagere, balanserer ytelse og miljøpåvirkning.

“Takket være disse hurtigvirkende resultatene, tilbyr Selontra den ekstra fordelen av å redusere tiden agnet er i miljøet ettersom det påføres stedet i kortere perioder – vanligvis ikke mer enn syv dager.

“Det betyr også at bøndenes verdifulle tid kan brukes til å fokusere på mange andre daglige gjøremål.”

For å bidra til å øke bevisstheten om motstand mot gnagere og oppmuntre til beste praksis på gårder, har BASF lansert en ny digital portal som gir bøndene muligheten til å tjene CPD-poeng gjennom et interaktivt treningsprogram for gnagerkontroll.

Lær mer om Selontra og tjen CPD-poeng ved å klikke her.