Shadow

Er dette et rottehull i hagen min?


Bli kjent med tegnene på rotter i hagen og hva du skal gjøre med det plagsomme insektet

Mus! Selv om noen kanskje ser på den lodne skapningen som søt, kan de faktisk forårsake en betydelig mengde skade på landskapet vårt, hjemmene, bedriftene og andre strukturer som finnes på eiendommen.

Den invasive dyreskapningen vil grave seg ned i ethvert jordområde som er nær mat, men rotter foretrekker fruktbar jord, og derfor er hager og frukthager attraktive. Disse områdene har tross alt ofte vann, tilgang på mat og trygge områder å hekke.

Dessverre skaper disse uønskede besøkende ikke bare kaos på gress og landskap. De kan også forårsake alvorlig strukturell skade ved å grave seg inn i strukturer, tygge gjennom rør og elektriske ledninger, forurense mat og spre sykdommer som leptospirose.

Norgesrotten er en av de vanligste artene som finnes i hele New England-området, men de fleste rotter deler lignende egenskaper, inkludert sterke tenner og overraskende kvikke poter.

Mus er nattaktive, så du kan ikke se dem, men det er mulig å se tegn på mus i hagen din. Hvis du mistenker at du har funnet en rottehi i hagen din, hjelper det å forstå hva du ser på, hvordan du skal håndtere eliminering av rottehull og bli kvitt gnagere for godt.

Hvorfor graver rotter i meter

Disse skadedyrene kan lage huler hvor som helst fra én fot til seks fot dype. Reir har ofte én hovedinngang og flere andre innganger som er mer skjulte og vanskeligere å få øye på.

I de fleste tilfeller er det tre hi for hver rottefamilie. I de fleste rottefamilier er det seks til åtte medlemmer. Disse faktaene hjelper fagfolk med å gi ganske nøyaktige estimater av rottepopulasjoner basert på antall graver funnet.

Så det betyr at for hver tredje hule er det sannsynligvis åtte rotter som kaller den hjem.

Hva frister mus til å grave seg gjennom hager og frukthager? Mus krever lett tilgang til vann og en jevn tilførsel av mat. Det ekle dyrelivet kan spise opptil to unser mat om dagen. Kostholdet deres består av karbohydrater, animalske proteiner og fett.

Så hvis du bare har frukt og grønnsaker i hagen din, vil rotter sannsynligvis flytte til et annet sted hvor fett og proteiner finnes.

En komposthaug med kun hageavfall holder dem ikke lenge, men en komposthaug med fett, kjøtt, korn og oljer vil nok tiltrekke seg disse skadedyrene.

Overvåking av komposthauger og oppbevaring av komposten i en holdbar metall- eller plastbeholder kan hjelpe. Det er viktig å være forsiktig ved oppbevaring av kompost og sikre den i solide bokser med tettsittende lokk.

I tillegg kan all maten du gir for å mate fugler, høner, kaniner eller andre dyr, mate rotter og oppmuntre dem til å lage sine nye hjem i nærheten.

Rotteskilt i meter

Rottereir og grotter ligger ofte i tett vegetasjon eller under busker og kratt. Dyr kan også hekke under en veranda, under et dekk, inne i en låve eller låve, eller til og med nær fundamentet til huset.

Størrelsen på åpningen kan bidra til å skille rottegraver fra andre dyrereir. De fleste rottegraver har hull mellom to og fire tommer i diameter, med glatte vegger og fersk skitt rundt utsiden av åpningen.

Hvis du leter etter tegn på rotter i hagen din, start med å inspisere områder der gnagere ikke vil bli forstyrret av mennesker. Synlige rottehull i gårdsrom er bare ett mulig tegn på rotteangrep. Andre inkluderer:

  • Fettspor: Rotter har en tendens til å lage stier i gresset ved å løpe over de samme områdene gjentatte ganger. De etterlater også riper eller flekker som ser fettete ut langs fundamentet til strukturen.
  • Sterke vinnere: Rotter etterlater feromoner i sporene sine. I tillegg urinerer de ofte i banene som er opprettet og kryper gjennom den urinen. Hvis du merker en sterk muggen lukt, kan det være et tegn på rotter.
  • Hår: Biter av brunt, svart eller grått hår kan etterlates ved å kaste rotter mens de presser seg gjennom trange flekker eller løper mot vegger og harde overflater.
  • Lengder: Rotteskitt ser ut som frø. Fargen kan variere avhengig av dietten til rottene.

Eliminering av rottegraver

Eiendommer med aktive rottereir og huler i nærheten kan også ha sammenheng med rotter som prøver å ta seg inn i huset. Mus er utmerkede klatrere og kan komme inn gjennom elektriske ledninger og HVAC-systemer, blant andre inngangspunkter.

Og hvis det blir funnet rottehier på eiendommen ved siden av din, eller en struktur på eiendommen – et slikt tilfluktssted, er det sannsynlig at andre strukturer eller gårdsplasser har rotter. Dette er et vanlig problem ettersom rotter er anerkjent som et regionalt eller nabolagsproblem, i motsetning til et enkelt strukturelt problem.

Reir i nærheten kan også utsette rørleggerarbeid og ledninger for nådeløs råtne.

Huseiere kan velge å fange eller spise rottene selv for å eliminere gnageren før de ødelegger rottehulene. Men det er viktig å vite at for å virkelig eliminere problemet, trengs en utdannet fagperson.

For å hjelpe med å bli kvitt denne gnagerens eiendom, start med å fjerne tilgangen til mat og vann. Sørg for at kompost og kompostbeholdere er lukket og trim all vegetasjon så lavt som mulig.

Når hulene er fri for mus og dyr, fyll dem med sand eller skitt og forsegl inngangene med materialer som mus ikke kan tygge. Sørg for at alle rottene er ute av hullet først, ellers vil du ende opp med en sterk, ubehagelig lukt når kroppen bryter sammen.

Den beste tiden å begynne å lete etter tegn på rotter i hagen er tidlig på våren. Fortsett å overvåke utover våren, sommeren og høsten – spesielt hvis du har en hage eller komposthaug som gir en lett tilgjengelig matkilde.

Men uten eksperthjelp, vil huseiere eller eiendomseiere sannsynligvis få verre vondt eller møte gnagerangrep i fremtiden. Et angrep som ikke er godt ivaretatt kan føre til et angrep på boligen din, bedriften eller annen struktur på eiendommen.

Et virkelig mareritt, spesielt når vi tenker på at hver hule kan være hjem til rundt åtte rotter. Så en eiendom med flere hi vil ha et betydelig problem på hendene.

Når skal du ringe en profesjonell

Hvis du har prøvd å eliminere rottefeller selv uten å lykkes eller bare ikke ønsker å bruke DIY-taktikker, kan ekspertene hos Catseye Skadedyrkontroll hjelpe.

Våre dyrelivs- og skadedyrkontrollteknikere har ferdighetene til å fjerne eksisterende rotter, eliminere hulrom i rotter og forhindre fremtidige angrep.

Vårt rottekontroll- og eksklusjonsprogram tar opp problemet i tre stadier: fjerning, rengjøring og ekskludering.

Først finner vi kilden til angrepet og reparerer eventuelle skader forårsaket av rottene. Deretter rydder vi opp i avføring og rot før vi installerer en permanent ekskluderingsfunksjon for å beskytte hjemmet eller bedriften din mot fremtidige rotteangrep.

Ikke la rotteskilt i hagen din bli et rotteangrep utendørs.

Catseye har gitt Nordøst-USA den eneste førsteklasses skadedyrbekjempelse, dyrelivskontroll og fjerning i nesten tre tiår. Kontakt oss i dag for å snakke med en av våre kunnskapsrike fagfolk og avtale en gratis befaring.

Om forfatteren

Joe Dingwall

Joe Dingwall er president for Catseye Pest Control, et familieeid selskap som har levert kvalitetsløsninger for skadedyrbekjempelse til eiendommer i hele nordøst siden 1987. Med nesten et tiårs erfaring i skadedyrbekjempelsesindustrien, er Joe en ekspert på å tilby effektiv skadedyrbekjempelse kontroll og plagsomme viltforvaltningsløsninger for hjem og bedrifter. .