Shadow

Bilvask innvendig og utvendig

Regelmessig vask av bilens eksteriør vil ikke bare få den til å fremstå som skinnende og elegant, men det vil også bidra til å sikre lang levetid. En ren bil beskytter mot skitt, salt og andre forurensninger som plukkes opp fra veien hver dag. Alle som bor i et område med tøffe vintre kan bekrefte hva crud kan gjøre med bilens karosserirust! Å vaske bilen flere ganger i måneden, eller til og med en gang i uken, kan holde bilens karosseri i toppform. Her er noen tips for å vaske bilen innvendig og utvendig.

Mens en varm, lys solrik dag kan få bilen din til å skrike: “Vask meg!” i motsetning til populær tro at det egentlig ikke er den beste tiden å vaske bilen på. Hvorfor ikke, spør du? Hvis en bil ikke holdes kjølig mens den skummer opp, kan vannet fordampe ganske raskt og etterlate såpeflekker. Så det beste alternativet er å vaske bilen på en overskyet dag, eller i det minste i skyggen på en solrik dag.

Før du begynner å vaske bilen, vil du ønske å samle alle nødvendige forsyninger. Du trenger tilgang til vann – vanligvis gjennom en hageslange eller høytrykkspyler, en bøtte, såpe, svamper eller myke kluter, skrubbebørste, glassrens, papirhåndklær (eller aviser) og andre rengjøringsmidler du måtte ønske å bruke. For eksempel poleringsmiddel, insektsrens for overskrifter og frontruter, dekkrens eller avfettingsmiddel, osv. Når du har alt sammen, fyll opp bøtta med såpe og vann, slik at det blir skikkelig skum. Sørg for å bruke en såpe som er laget for å vaske biler – sjampo og oppvaskmiddel vil virkelig ikke gjøre jobben.

Begynn med hjulene. Det er viktig å ha rene hjul fordi de er i konstant kontakt med veien, og kan være utsatt for korrosjon forårsaket av bremsestøv. Du kjører på dekkene dine, og sikkerheten din avhenger av dem. Pass på at de er rene! Du vil bruke mye såpevann og en skrubbebørste for å få dem rene. Du må kanskje også bruke en avfettingsmiddel. Det kan hende du må bruke litt godt albuefett for å komme dypt ned i slitebanen for å få med alt smuss og rusk. Når de er rene, skyll dem godt. Deretter kan du også bruke polering av dekk og hjulkapsler for å gi en prikken over i-en.

Deretter starter du på selve bilen. Start med å spyle ned bilen for å få underlaget vått. Begynn deretter med små deler om gangen, slik at du kan være nøye med detaljene. Det kan for eksempel være lurt å starte på baksiden til venstre og rengjøre området fra topp til bunn. Skyll deretter og flytt mot midten av bilen din, og jobb deg hele veien rundt. For bilens karosseri bør du bruke noe mykt slik at lakken kan beskyttes. Dette kan være en rekke materialer fra store svamper, myke chenilleputer, vaskevotter og til og med en sjøsvamp. Under denne prosessen kan du veksle fra den myke svampen til en skrubbebørste for grillområdet for å fjerne insekter. Etter at du er ferdig med alle sider, skyll bilen til slutt.

Deretter, selv om frontruten og vinduene sannsynligvis skinner av den gode vaskingen, kan det være lurt å ta et nytt skritt for å få dem til å skinne enda mer og bruke en glasspuss for å rengjøre dem. Papirhåndklær fungerer fint, men for et mer polert utseende, prøv å “resirkulere” avisene dine som en vinduspuss. De fungerer fantastisk, og etterlater ingen lo som noen papirhåndklær gjør!

Deretter kan du vokse/polere bilen din. Dette vil hjelpe til med å beskytte bilen din mot elementer som skitt, veisalt, forurensninger og annet rusk. Du kan faktisk vaske bilen din med en forvoksbehandling for å forberede deg på dette trinnet. Påfør voksen på en paneldel om gangen med en tørr klut. Etter at voksen tørker, kan du polere den med et håndkle. Ett strøk er nok til å få det til å skinne – men pokker, du kan legge til et annet strøk eller to av dere som ønsker å få det til å skinne! Voksjobben kan vare i cirka to måneder.

Selv om interiøret egentlig ikke hjelper til med å vedlikeholde selve bilen, er det bare deilig å ha en ren bil ut og inn. Etter at du er ferdig med å vaske og vokse, start med å støvsuge gulv, matter og seter. Det kan hende du må bruke vedleggene for å kunne komme inn i alle kriker og kroker. (Smuler er overalt!) Hvis du har gummimatter, kan de vaskes sammen med utsiden og legges til tørk. Bytt dem etter at bilen er rengjort innvendig. Tørk deretter av alle innvendige overflater med en fuktig klut. Deretter, akkurat som du gjorde de utvendige vinduene, gjør det samme for innsiden. Noen liker å bruke en polish for å få dashbordet til å skinne. Bare ikke pusse rattet! Det vil gjøre det glatt.